Tegnets forsvarere

1. I begynnelsen var tegnet, TF1

2. Pakten, TF2

3. Det siste slaget, TF3

 

 

   


(Tidligere utgitt av Gyldendal, 2007-2014)

Bøkene handler om forfatteren Louis Mackenzie og om fantasiverdenen, Alfabeta-Nia, som han skriver og lever seg inn i. Trilogien utgjør begynnelsen, midten og slutten av det lange forfatterskapet hans. Hver av bøkene er selvstendige.

I begynnelsen

var tegnet


Tegnets forsvarere 1


Kristian Kapelrud

Idyllen i Alfabeta-Nia slår sprekker. Hemmelige brev og grufulle beskyldninger gjør at uroen sprer seg. Alfabetanerne vender seg mot hverandre, og snart flyter blod for første gang i en helt uskyldig verden. Vil de tåle sannheten om kraften som skjuler seg i tegnene?


I en annen virkelighet sitter den unge forfatteren Louis Mackenzie i dype tanker. Mens verden rundt ham raser, følger han kampen i Alfabeta-Nia med falkeblikk – for deres strid er også hans. I hånden holder han en penn.


Dette er første bok om Tegnets forsvarere – en spennende og unik serie om kjærlighet, svik, trofasthet og mot.


* * *


I begynnelsen var tegnet handler om to gutter på 17 år som kjemper en kamp mot løgn og ødeleggende krefter i hver sin verden. I den ene virkeligheten forsøker de å løse konflikter med sverd. I den andre løses de med penn. Den ene verdenen har egen tidsregning, mens den andre foregår i Skottland under Den andre verdenskrig, 1941.


Handlingen i boken foregår på flere plan, men alt har likevel en sammenheng. Jakten etter svar på dype mysterier og skjulte tegn, fører til at de to verdenene påvirker hverandre.

Pakten


Tegnets forsvarere 2


Kristian Kapelrud

Når den unge Iona vender ryggen til sin egen familie og inngår en pakt med fienden, får det uante konsekvenser for hele iotar-folket.


Den Store Krigen har delt Alfabeta-Nia i to. Tegnets forsvarere har fått sitt eget land, Beta-Nia, men innen­for grensene deres lever også iotarene. Så lenge de to folkene fortsatt er fiender, kan det aldri bli fred i landet.


Dette er andre bok om Tegnets forsvarere. Pakten er en storslagen skildring om to familier, deres dyrkjøpte forsakelser for å skape fred, og om kjærlighet på tvers av landegrensene.


* * *


Prins Alega er bare fem år gammel da han blir vitne til at moren hans blir drept, og han vet at det er iotarer som har gjort det. Derfor er det ikke rart at han blir både sint og livredd den dagen sønnen til iotarhøvdingen plutselig står på døren. Men Iona er utstøtt av sine egne og ber om nåde.


Denne modige handlingen skal vise seg å bli svært viktig, og den fører til at en blodpakt blir inngått – en dyp pakt av den typen som gjør to venner til blodsbrødre.


Blant iotarene bor Rhozeta, Ionas yngre søster. Hun er livredd for at faren deres, høvdingen, skal føre hele folket ut i krig mot Tegnets forsvarere.


I Pakten følger vi Alega, Iona, Rhozeta – og flere fra deres mektige familier gjennom mange år med konflikter.


I en annen virkelighet sitter Louis Mackenzie og skriver. Han er blitt voksen og må hjelpe sønnen sin på 17 år, som er mistenkt av politiet for å ha gjort noe ulovlig. Nok en gang påvirker virkeligheten og fantasiverdenen hverandre.


Handlingen i Pakten finner sted rundt 1500 år etter I begynnelsen var tegnet, og historien er selvstendig.

Det siste

slaget


Tegnets forsvarere 3


Kristian Kapelrud

Epsilon er arving til tronen i Beta-Nia, men han ønsker absolutt ikke å bli konge! Hvordan skal han kunne redde folket fra fienden i nord som hater Tegnets forsvarere og alt de står for? Epsilon har lenge satt sin lit til Diateken – et eldgammelt symbol. Men kan Diateken hindre krig, og kan den avsløre sannheten om tegn og bokstaver?


I en annen virkelighet sitter den gamle forfatteren Louis Mackenzie i dype tanker. Han skal avslutte livsverket sitt, men får det ikke til. Konfliktene i Alfabeta-Nia har bygget seg opp over lang tid, og Louis ser ikke hvordan det hele kan ende.


Det siste slaget er siste bok i trilogien om Tegnets forsvarere – en spennende og unik historie om kjærlighet, svik, trofasthet og mot. Hver av bøkene om Tegnets forsvarere er selvstendige historier.


* * *


Jakten på Diateken er igang, denne gjenstanden som Den rettmessige etterlot seg i I begynnelsen var tegnet, og som var sporløst forsvunnet i Pakten – symbolet som Tegnets forsvarere mener kan løse konflikten med den mektige fienden i nord. Men jakten skal by på større utfordinger enn de hadde forventet.


Alt ser mørkt ut for unge Epsilon og vennene hans. Selv om noen vil mene at Epsilon har en egen evne til å havne i trøbbel, har han også en kvalitet som skal vise seg å være verdifull: Han har hjerte for folket sitt!


Louis Mackenzie har blitt en eldre mann. Han har i lengre tid gledet seg til denne avslutningen, oppgjøret, selve finalen. Men når tiden nå er inne, får han det bare ikke til. Han kan trenge en god porsjon drahjelp fra blant annet barnebarnet sitt, Edward, som er en ivrig leser av Tegnet.


* * *


Den siste striden er en bearbeidet nyutgivelse av boken Tegnets forsvarere fra 2004, som ikke lenger er i salg. Den nye utgaven inneholder både nye personer og hendelser.

"Kristian har

et sjeldent

fortellertalent.

Han ruler!"

Ruben Eliassen

"... en både tett og vidtfavnende fantasyroman, som stadig åpner for nye overraskende innsikter."

Hamar Arbeiderblad* * *


"Ny spennende serie. Kristian Kapelrud har hatt en fabelaktig god idé."

Vårt Land

"Fine fortellerstemmer, overraskende vendepunkter og løftet om en god fortsettelse, gjør dette til en tøff start på serien om Tegnets forsvarere."

Fredrikstad Blad* * *


"Effektivt utført, med meget fengslende resultat. Vi ser frem til fortsettelsen!"

Fedrelandsvennen

«En fantastisk historie fra en fantastisk

forfatter. Fengslende og spennende.»

GP Taylor,

New York Times bestselgende

forfatter


Forside   |   Bøkene      Kapelrud   |   Kontakt